Забележка

The forum is in read only mode.

бенка по рождение

• мимилита
  • мимилита's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
29 Ное 2014 10:24 #1 от мимилита
мимилита COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED бенка по рождение
ЗДРАВЕЙТЕ ,вчера ми попадна една много страшна статия в нета и веднага бързам да ви попитам Вас -Що за истина е това ? Или аз нещо не съм разбрала – Моля ви пояснете ми – Моля ви – в паника съм .
Ето линк : www.bestdoctors.bg/article/id/1260644
Изречението което ме притисни е самото заглавие : “Бенките по рождение са предвестници на меланома и трябва да бъдат отстранени” – НИМА ТОВА Е ИСТИНА ? Родила съм и двете си деца с бенки – значи ли това че едва ли не …( не искам да го казвам ) ???
Ходили сме на добри дерматолози в София на профилактичен преглед – до сега никой не ни е казвал че родилните бенки с предвестници – направо съм в шок . МОЛЯ ВИ ЗА КОМПЕТЕНТЕН КОМЕНТАР И ОТГОВОР . Благодаря ви !
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
01 Дек 2014 19:12 #2 от tsetso
бенка по рождение
Не бъркайте

Ето малко повече информация: zdravbadi.com/bolesti/bolesti/kojni-bolesti/1167-rodilni-petna
zdravbadi.com/bolesti/bolesti/kojni-bolesti/1145-benka-nevus

Д-р Стоименов говори в случая за вродените невуси, които се различават значимо от обикновените бенки, които всички имат, понякога в изобилие. Последните обаче не се забелязват при самото раждане, а по-скоро се появяват до 20 годишна възраст.

Ако нещо Ви притеснява, консултирайте се със специалист.

Административен профил.
COM_KUNENA_THANKYOU: мимилита
  • мимилита
  • мимилита's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
02 Дек 2014 00:59 #3 от мимилита
бенка по рождение
Здравейте отново!
Първо искам да ви Благодаря,тъй като Вие единствен ми написахте отговор. ( писах и по други онлайн форуми никой не ми отговори и си казах "Гарван, гарвана око не вади")
Пишете ,че бъркам ,но не зная къде и ви Моля да бъдете по конкретен , защото искам да си изясня тази тема с бенките. Моля ви !
Бенките които имаме са РОДИЛНИ в родилния дом ги видях !
Естествено че сме правила консултации с дерматолози и то смятам за едни от най добрите ( Д-р Киров в онкологията и Д-р Ботев ВМА нито един от тях не ме посъветва да махна бенките - напротив казаха че при деца бенките се наблюдават и чак след пубертета се решава какво да се прави - евентуално , НО в цитираната статия по горе се казва , че родилните бенки трябва да се отстранят в ранно детство - ПОВЯРВАЙТЕ МИ ДОКТОРЕ - ОБЪРКАХ СЕ - НА КОГО ДА ВЯРВАМ ??? Не е ли медицината точна наука или всеки може да си пише каквото си реши и каквото него му е угодно ?
А сега ... да махам или да не махам родилните бенките и ви питам като близък човек - ОБРЕЧЕНИ ЛИ СА ДЕЦАТА МИ ,защото имат родилни бенки ( едната даже е голяма - мислех я за петно но казаха че е бенка )?
Къде да отида на преглед отново? Касае се за децата ми , а аз съм майка!
вече почвам да се обезверявам в медицината и не знам къде да търся истината :( . Моля ви пояснете ми как стоят реално нещата - Моля ви !
Създадено с Kunena форум