Забележка

The forum is in read only mode.

Оплешивяване на кръгли петна

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
02 Апр 2013 00:01 #1 от valle.94
valle.94 COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Оплешивяване на кръгли петна
Здравейте имам малък проблем аз съм момиче на 16 години от Видин .. Та проблема ми е свързан с оплешивяване на така наречените гнездови петна. Ходих на кожен специалис който ми предписа да използвам разни спреичета и шампоан против косопад. След което ходих на второ мнение и ми казаха, че тези процедури са ми изгорили кожата на главата ( лющене по скалпа ) . Предписа ми МЕРЦ специал и още едни лекарства също така и разни мазала. Има малък резултат от тези неща, но проблемът, ми е че преди 2 - 3 дена открих ново петно ниско долу от към врата отидох пак при същата лекарка, при което тя ме изпраща на разни чревни изследвания, също така на УНГ, генеколог и стоматолог та въпроса ми е ще се появяват ли все още тези петна? Възможно ли е да е генекологичен проблем? Или просто е на нервна почва.
Прикачени файлове:
02 Апр 2013 11:03 #2 от Vasilec
В много случаи болестта или рецидивите настъпват след психични травми - уплаха, силни психични преживявания (изпити, дебюти и пр.). Някои ендокринни заболявания (като тиреоидна криза, диабет и др.) често се съчетават с кръгова алопеция. Кръговата алопеция понякога е съчетава с витилиго, хипогамагпобупинемия, различни автоимунни заболявания като пернициозна анемия, хронични xenaтити и др. Ето защо е добре да се извърши консултация с други специалисти, за да се отхвърли каквато и да е друга патология.
Ходът на състоянието е непредсказуем. В голяма част от случаите при липса на подлежащо заболяване оплакванията изчезват, така както са се появили. В други случаи обаче това не е така.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
02 Апр 2013 12:39 #3 от valle.94
Благодаря за отговора .. Ходих на УНГ и ми казаха, че имам ушна кал на тъпанчето при което с някаква машинка бърка ( не знам за какво, но беше гадно ) та отговорът, му бе че трябва да използвам някакъв вид лекарство под формата на спрей след което щяло да се махне това, но ако не се махне ще ми промива ушите и снимка на главата ще ми прави . . Та възможно ли е това да е причината за този вид косопад ?
02 Апр 2013 13:48 #4 от Ivalina
От моя приятелка знам, която имаше този проблем, е че причината остава неизвестна. При нея положението се оправи изведнъж като ограничи, случаино или не, стреса. Готюеше се за сериозен изпит и след него всичко се оправи, естествено оправи храненето и не пи алкохол известно време.

Ивалина Петкова

[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
02 Апр 2013 16:41 #5 от Ivalina
От ушна кал надали, но все пак трябва всичко да се прегледа.

Ивалина Петкова

[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
02 Апр 2013 22:07 #6 от valle.94
Ами аз попринцип всеки ден съм подложена на стрес, напрежение и притеснение ( лични проблеми ) . Та днес ходих и на зъболекар който ми каза, че имам 2 зъба за вадене, защото не можело да се излекува има малка вероятност след което каза, че е гангрена ( мисля, че така се пише ) и ме изпрати на снимки възможно ли е от зъб моля някой да ми каже причините за такова нещо защото много се притеснявам вече по никъкъв начин не мога да ги прикрия :(
02 Апр 2013 22:13 #7 от valle.94
Не пия алкохол или поне не толкова често .. не знам, смисъл пия само когато има повод и то чашка, две, а не да се напия .. Проблема е че мога да не ям по цял ден, но на другия ден като седна да ям и не мога да стана от масата ..
23 Авг 2013 13:18 - 10 Сеп 2013 07:56 #8 от adlena
тя може да се лекува с билколечение или друго от трансплантация на коса, освен това трябва да говорите с Вашия лекар някои квалифициран дерматолог

passit4sure www.passit4sure.com
Certkiller 350-018 braindumps Certkiller 350-018 braindumps
Certkiller 350-001 braindumps Certkiller 350-001 braindumps
Certkiller 70-662 braindumps Certkiller 70-662 braindumps
Certkiller 640-816 braindumps Certkiller 640-816 braindumps
Certkiller 640-822 braindumps Certkiller 640-822 braindumps

alex
Last edit: 10 Сеп 2013 07:56 от adlena.
Създадено с Kunena форум