- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Стрии по корема и по бедрата
- Ваня
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
09 Ное 2011 13:20 #1
от Ваня
Ваня COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Стрии по корема и по бедрата
На 28 години съм. След раждането на второто ми дете получих "Стрии" по корема и по бедрата. Това което ме вълнува е какво е това заболяване /кожна болест ли е/ и как се получава, а най-важното как да се справя с проблема.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
09 Ное 2011 14:49 #2
от д-р Георгиев
Отговор: Стрии по корема и по бедрата
Заболяване - не бих казал. Стриите са резултат от преразтягане на кожата в областите, подложени на най-голямо напрежение при напълняване и бременност. Най-доброто лечение е в тяхната профилактика - контрол на теглото и добра хидратация, и полагане на определени грижи.
Естествено съществуват на пазара куп мазила за "премахване" на стрии, но тяхното действие е със съмнителен ефект.
Естествено съществуват на пазара куп мазила за "премахване" на стрии, но тяхното действие е със съмнителен ефект.
- Ваня
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
09 Ное 2011 15:46 #3
от Ваня
И все пак, след като съм изпуснала момента за профилактика и съм допуснала да се случи това с кожата ми нищо ли не мога да направя. Все пак докато бях бремена, имах други грижи и притеснения, но сега мога да отделя повече време за да коригирам /ако това е възможно/ тези гадни ивички.
Готова съм дори на оперативно лечение, ако това ще помогне.
И все пак, след като съм изпуснала момента за профилактика и съм допуснала да се случи това с кожата ми нищо ли не мога да направя. Все пак докато бях бремена, имах други грижи и притеснения, но сега мога да отделя повече време за да коригирам /ако това е възможно/ тези гадни ивички.
Готова съм дори на оперативно лечение, ако това ще помогне.
- Дон21
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
07 Мар 2012 14:01 #4
от Дон21
Не знам някой да се е избавил от стрии - приеми, че в природата няма идеални неща
Модератори: д-р Георгиев