- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Силен косопад при мъж
- Bizona
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
06 Май 2011 00:42 #1
от Bizona
Bizona COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Силен косопад при мъж
Здравейте,
На 33 години съм, тъкмо христова възраст ;) . Но напоследък забелязвам, че косата ми яко пада. Не мога да си обясня от какво, но така пада, че имам чувството, че ми се оголват кантовете на челото, които би трябвало да има коса. Знам, че е наследствено, но баща ми няма такива проблеми. Затова питам на какво се дължи това и как мога да го оправя... Ако не да го оправя, поне как мога да стопирам косопада да не оплешивея като бая мъже. Млад съм все пак
На 33 години съм, тъкмо христова възраст ;) . Но напоследък забелязвам, че косата ми яко пада. Не мога да си обясня от какво, но така пада, че имам чувството, че ми се оголват кантовете на челото, които би трябвало да има коса. Знам, че е наследствено, но баща ми няма такива проблеми. Затова питам на какво се дължи това и как мога да го оправя... Ако не да го оправя, поне как мога да стопирам косопада да не оплешивея като бая мъже. Млад съм все пак
- Здравко
-
- Посетител
06 Май 2011 11:37 #2
от Здравко
Re: Силен косопад при мъж
Здравейте,
Такъв тип косопад (най-вероятно) се характеризира за така наречената андрогенна алопеция, т.е. оплешивяване под влиянието на мъжките полови хормони. Често има фамилен характер, но това не означава, че щом баща Ви не е страдал от интензивен косопад, вие няма да имате проблеми с косата.
Най-често за този тип оплешивяване се използва топикално (локално) minoxidil (Rogaine) или (при мъже само ) орално finasteride (Propecia, Proscar). Напоследък популярност набират присаждането на коса или хирургичните интервенции за намаляване на скалпа.
Но най-добре да се консултирате със специалист по дерматология, тъй като посочените лекарствени средства могат да имат някои странични ефекти.
Такъв тип косопад (най-вероятно) се характеризира за така наречената андрогенна алопеция, т.е. оплешивяване под влиянието на мъжките полови хормони. Често има фамилен характер, но това не означава, че щом баща Ви не е страдал от интензивен косопад, вие няма да имате проблеми с косата.
Най-често за този тип оплешивяване се използва топикално (локално) minoxidil (Rogaine) или (при мъже само ) орално finasteride (Propecia, Proscar). Напоследък популярност набират присаждането на коса или хирургичните интервенции за намаляване на скалпа.
Но най-добре да се консултирате със специалист по дерматология, тъй като посочените лекарствени средства могат да имат някои странични ефекти.
- Pavkata_
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
07 Май 2011 17:11 #3
от Pavkata_
Абе общо взето всяко лечение е със съмнителен ефект... Човек не може да избяга от гените си за съжаление. чувал съм, че се препоръчва да се избягват стегнати шапки, много студена или много топла вода и всякакви стресови ситуации, но и това не помага.
- д-р Георгиев
-
- Посетител
11 Май 2011 15:02 #4
от д-р Георгиев
Ето и нещо прясно, прясно по темата -
косопад при мъжете
.
- Problem
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
08 Юни 2011 18:41 #5
от Problem
Не е чак толкова зле и да си плешив, а казват че плешивите мъже са най-активни в кревата. Иначе ... задължително прическа 1ви номер е решението на проблема, а до сега някой решил напълно не съм чувал, освен ако искаш да си присъдиш коса.
Модератори: д-р Георгиев