- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Кожен обрив
- usmivka_
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
02 Апр 2011 17:57 #1
от usmivka_
usmivka_ COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Кожен обрив
Здравейте. Имам някакъв кожен обрив. Появи се преди месец. Имам 2 по-големи пъпки които се намират в задната част на лявото бедро близо до седалищната част. Сърбят ужасно. По останалата част на тялото нямам, но предимно вечер усещам лек сърбеж някъде, по-често по бедрата или отстрани на коленете, и ако се почеша се появяват ситни червени точици подобно на ухапване от комар, след което изчезват след около 5-10 мин. През деня по принцип нямам никакъв проблем.
Ходих на лекар, каза ми, че това е някакъв обрив с неустановен характер. Изписа ми 7дневно приемане на Ксизал и мазане с паста Фоксикорт. Повторих това в продължение на 2 седмици, дори сега от време на време ползвам пастата, която облекчава, но обрива така и не се премахна. А дадох доста пари за тези неща.
Какъв може да е проблема, някой ако е имал нещо подобно моля да сподели как е постъпил. Защото мислих вариянта да сменя лекаря, но вече се чудя струва ли си да давам пари, като може пак да не ми мине.
Благодаря предварително, ако някой помогне.
Ходих на лекар, каза ми, че това е някакъв обрив с неустановен характер. Изписа ми 7дневно приемане на Ксизал и мазане с паста Фоксикорт. Повторих това в продължение на 2 седмици, дори сега от време на време ползвам пастата, която облекчава, но обрива така и не се премахна. А дадох доста пари за тези неща.
Какъв може да е проблема, някой ако е имал нещо подобно моля да сподели как е постъпил. Защото мислих вариянта да сменя лекаря, но вече се чудя струва ли си да давам пари, като може пак да не ми мине.
Благодаря предварително, ако някой помогне.
- tsetso
-
- Посетител
02 Апр 2011 19:05 #2
от tsetso
Re: Кожен обрив
Ами това, което мога да кажа, е че вероятно е алергия и вероятно обривът ще изчезне точно така както се е появил... Да сте забелязали смяна на облекло, бельо, перилен прах, сапун, душ гел и прочие - все неща, които могат да причинят алергична реакция.
- usmivka_
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
02 Апр 2011 19:26 #3
от usmivka_
Перилният препарат го смених когато се появи обрива защото мислех, че може в него да е причината. Останалите неща са обичайни, не съм започнала обличане или използване на нещо по-различно от досега.
Освен това ми направи впечатление, че моя приятел също го има това нещо /даже при него се появи първо, а при мен в последствие/, а останалите хора, с които контактувах и съм имала пряк контакт - например майка ми - няма нищо. Вероятно стана въпрос за заразяване по полов път, а не просто чрез допир. Другия вариянт е в къщи да има нещо което да дразни и двама ни, но на идея не ми идва какво може да е ...
Освен това ми направи впечатление, че моя приятел също го има това нещо /даже при него се появи първо, а при мен в последствие/, а останалите хора, с които контактувах и съм имала пряк контакт - например майка ми - няма нищо. Вероятно стана въпрос за заразяване по полов път, а не просто чрез допир. Другия вариянт е в къщи да има нещо което да дразни и двама ни, но на идея не ми идва какво може да е ...
- tsetso
-
- Посетител
02 Апр 2011 20:05 #4
от tsetso
По полов път - трудно, особено ако наскоро не сте си сменили интимния партньор, още повече само с подобни оплаквания няма половопредавано заболяване. Половият член на вашия приятел не е засегнат?
По-скоро може да се дължи на насекомо (например дървеници, бълхи и др.), докато спите, въпреки че дерматологът би различил ухапванията. Така че най-вероятно се касае за алергична реакция (възможно е и към насекоми, одеяло, завивки и пр.).
По-скоро може да се дължи на насекомо (например дървеници, бълхи и др.), докато спите, въпреки че дерматологът би различил ухапванията. Така че най-вероятно се касае за алергична реакция (възможно е и към насекоми, одеяло, завивки и пр.).
- usmivka_
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
02 Апр 2011 20:18 #5
от usmivka_
Ами от 3 години не съм го сменяла... и не му е засегнат половия орган. 
Благодаря, донякъде постът Ви ме успокои. Никакви насекоми не съм забелязала в къщи, а относно завивки и спално бельо няма нищо ново, та мистерията за мен си остава пълна. Остава ми само да гадая и дано намеря причината.
Благодаря, донякъде постът Ви ме успокои. Никакви насекоми не съм забелязала в къщи, а относно завивки и спално бельо няма нищо ново, та мистерията за мен си остава пълна. Остава ми само да гадая и дано намеря причината.
- Petrov
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
04 Апр 2011 17:55 #6
от Petrov
Все пак и приятелят трябва да не е сигурен, че и той не е ходил по чуждо
(това в кръга на шегата)