Забележка

The forum is in read only mode.

Кожен обрив

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
02 Апр 2011 17:57 #1 от usmivka_
usmivka_ COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Кожен обрив
Здравейте. Имам някакъв кожен обрив. Появи се преди месец. Имам 2 по-големи пъпки които се намират в задната част на лявото бедро близо до седалищната част. Сърбят ужасно. По останалата част на тялото нямам, но предимно вечер усещам лек сърбеж някъде, по-често по бедрата или отстрани на коленете, и ако се почеша се появяват ситни червени точици подобно на ухапване от комар, след което изчезват след около 5-10 мин. През деня по принцип нямам никакъв проблем.
Ходих на лекар, каза ми, че това е някакъв обрив с неустановен характер. Изписа ми 7дневно приемане на Ксизал и мазане с паста Фоксикорт. Повторих това в продължение на 2 седмици, дори сега от време на време ползвам пастата, която облекчава, но обрива така и не се премахна. А дадох доста пари за тези неща.
Какъв може да е проблема, някой ако е имал нещо подобно моля да сподели как е постъпил. Защото мислих вариянта да сменя лекаря, но вече се чудя струва ли си да давам пари, като може пак да не ми мине.
Благодаря предварително, ако някой помогне.
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
02 Апр 2011 19:05 #2 от tsetso
Re: Кожен обрив
Ами това, което мога да кажа, е че вероятно е алергия и вероятно обривът ще изчезне точно така както се е появил... Да сте забелязали смяна на облекло, бельо, перилен прах, сапун, душ гел и прочие - все неща, които могат да причинят алергична реакция.
02 Апр 2011 19:26 #3 от usmivka_
Перилният препарат го смених когато се появи обрива защото мислех, че може в него да е причината. Останалите неща са обичайни, не съм започнала обличане или използване на нещо по-различно от досега.
Освен това ми направи впечатление, че моя приятел също го има това нещо /даже при него се появи първо, а при мен в последствие/, а останалите хора, с които контактувах и съм имала пряк контакт - например майка ми - няма нищо. Вероятно стана въпрос за заразяване по полов път, а не просто чрез допир. Другия вариянт е в къщи да има нещо което да дразни и двама ни, но на идея не ми идва какво може да е ...
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
02 Апр 2011 20:05 #4 от tsetso
По полов път - трудно, особено ако наскоро не сте си сменили интимния партньор, още повече само с подобни оплаквания няма половопредавано заболяване. Половият член на вашия приятел не е засегнат?
По-скоро може да се дължи на насекомо (например дървеници, бълхи и др.), докато спите, въпреки че дерматологът би различил ухапванията. Така че най-вероятно се касае за алергична реакция (възможно е и към насекоми, одеяло, завивки и пр.).
02 Апр 2011 20:18 #5 от usmivka_
Ами от 3 години не съм го сменяла... и не му е засегнат половия орган. :D
Благодаря, донякъде постът Ви ме успокои. Никакви насекоми не съм забелязала в къщи, а относно завивки и спално бельо няма нищо ново, та мистерията за мен си остава пълна. Остава ми само да гадая и дано намеря причината.
04 Апр 2011 17:55 #6 от Petrov
Все пак и приятелят трябва да не е сигурен, че и той не е ходил по чуждо :) (това в кръга на шегата)
Създадено с Kunena форум