Забележка

The forum is in read only mode.

Поява на малки подутини с ранички по окосмената част на глав

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
28 Сеп 2010 22:01 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Поява на малки подутини с ранички по окосмената част на глав
Синът ми е на 6 г.От една седмица му се появиха ранички на главата.Отначало се зачервява и леко подува (като поява на пъпка) и после се оформя коричка от лимф. тъкан. Има лек сърбеж. Големи са около 3-5 мм. Лекарят при който ходим каза че е в следствие на прекомерно натрупване на клетки и ни изписа мастни киселини за прием през устата и за намазване.Знаете ли е друга възможна причина за появата им?
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
29 Сеп 2010 07:54 #2 от Здравко
Re: Поява на малки подутини с ранички по окосмената част на глав
Здравейте,
Сама разбирате, че без оглед на засегнатата зона, няма как да се изкаже каквото и да било компетентно мнение.
В 90% от случаите "при прекомерното натрупване на клетки" се образуват в крайна сметка плаки, които обичайно се излющват и наподобяват пърхот.
Освен мазането друго, което можете да направите за момента, е да възпрете сина си да разчесва или търка засегнатата зона. Експозицията на слънце също може да бъде от полза.
Ако все пак се съмнявате в диагнозата или лечението, потърсете второ мнение от дерматолог.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
29 Сеп 2010 09:55 #3 от Anonymous
Благодаря за отговора! Аз също разбрах ,че е нормално да се излющват като суха кожа наподобяваща пърхут,но при него е като коричка на рана - първо мястото е леко разранено,после се появява лимфна течност и се втвърдява като раничка от охлузване например.Сърби го ,но не много.
Тази седмица ще го заведа на специалист дерматолог и се надявам да е временно състояние,което ще премине бързо.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
29 Сеп 2010 12:37 #4 от д-р Георгиев
Най-доброто, което може да направите.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
29 Сеп 2010 17:05 #5 от Vasilec
В деференциално диагностичен план могат да бъдат включени най-различни кожни проблеми - от алергия, стафилококова инфекция до псориазис, така че не се чудете, ами посетете специалист.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум