Забележка

The forum is in read only mode.

Проблем с ерекцията и болки под тестиса

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
26 Дек 2009 09:59 #1 от radiboi
radiboi COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Проблем с ерекцията и болки под тестиса
Здравейте.
И аз както много мъже получих така наречената еректилна дисфункция , а съм на 36 години.
Значи проблема е ,че като съм в жена ми и той ми омеква и трябва да го извадя и да го стимулира тя на ръка за да се вдигне пак. Това се случва в началото на половия акт. След ръчната интервенция по някога пада още 2-3 пъти , а по някога след първата интервенция се втвърдява и няма проблем до края на половия акт.
Правил съм опит с хартийка на пениса за нощната ерекция и няма проблем-хартийката е скъсана и по някога сутрин сънит се пипам от долу и члена ми се втвърдява.
От скоро започна да ми се случва в началото на възбуждане много трудно се втвърдява и като се втвърди няма проблем до края на половия акт.
Ако е важно ще кажа , че пуша до 5 цигари на ден и то вечер и пия всяка вечер но не голямо количество алкохол , вино.
Така , че се притеснявам дали проблема ми е психогенен или физиологичен защото продължава вече доста време.
п.п. Правил съм някой изследвания като хормони /тостестерон и прогестерон/ и са в норма ,а също имам от години кистичка на епидидиума на десния тестис която до като я наблюдавах си беше 5мм. и не растеше. Също може да прозвучи смешно и аз като много мъже си мисля ,че съм с малки размери и започнах да правя упражнения за удължаване - опъване ,масажиране и т.н. Това го казвам за да се види да не е от това задълбочаването на еректилната дисфункция демек да не би да увредя нещо с тези упражнения.
Моля дайте ми съвет.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
27 Дек 2009 14:12 #2 от д-р Георгиев
Re: Еректилна дисфункция? - на психична основа или болестна
Здравейте,
Не се притеснявайте, най-вероятно описаната еректилна дисфункция е от психогенен характер, въпреки че това със сигурност трябва да го установи специалист след консултация. Освен това е нормално либидото да се понижи през даден период от време (особено зимата), а нещата са свързани. Освен абсолютните нива на тестостерона, трябва да се определи и неговите концентрации в свързана и несвързана форма, за да се изключи тази причина.
Упражненията за удължаване - тук ефикасността им е спорна и меко казано съмнителна. Освен това е възможно да повлияете неблагоприятно на ерекцията си, особено, ако тези упражнения са травматизиращи.
Надявам се, че Ви бях полезен.
27 Дек 2009 17:06 #3 от radiboi
Здравейте Докторе.
Значи за проблема с ерекцията ми е от доста време и обхваща и не само зимата ,а през цялата година.
С упражненията внимавам да не бъда много груб демек да не си предизвиквам болка , а да е повече като масаж и опъването да е до дискомфортно състояние ,а не болка.
За изследванията на листа пишеше само ,че съм в норма за възрастта си.
Бях забравил да напиша преди ,че имам някъкво моментно рязване под десния тестис при разкрача и го усещам като че ли в основата на десния тестис. Съмнявам се да не е от раздразнени хемороиди щото ги имам. Все едно ме рязват с нож за секунди.И последно ако е от психогенен характер моята еректилна дисфункция как да се оттърся от нея? И ако не представлява трудност ми кажете какви други изследвания да направя и да ви напиша резултатите за да изключиме физиологичните причини.
Много ви благодаря предварително Докторе.
п.п. и има ли начин за уголемяване на пениса и повишаване на потентността с хапчета или мазила като например препарата който го рекламират по интернет - VIMAX или билковото мазило ХИМКОЛИН и дали са безвредени и имат ли странични ефекти?
Благодаря още един път.
27 Дек 2009 20:08 #4 от Vasilec
Нека да се намеся и аз в дискусията. Бих посъветвал Радибой да посети личния си лекар за направление или направо да ходи на андролог и/или уролог. Тази стрелкаща болка не е за подценяване и може да значи много. Може да няма общо с ерекцията, но може да е симптом на нещо друго. Затова ради, недей се срамува, а посети личния си лекар, който ще ти окаже необходимото внимание и ще те упъти към подходящия специалист.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
28 Дек 2009 10:33 #5 от д-р Георгиев
Тази болка може да бъде симптом на друго заболяване, така че се консултирайте с личния си лекар, за да Ви насочи към правилния специалист или посетете направо уролог.
Всеки препарат (вкл. медикамент от интернет), който е несъгласуван с лекар-специалист след предварителен преглед, най-вероятно ще Ви отдалечи от целта. Затова най-добре се обърнете към андролог - няма да съжалявате. Той ще определи и подходящите изследвания.
За размера на Вашия пенис - не се притеснявайте! Щом Вашата приятелка/жена Ви приема такъв какъвто сте, то най-вероятно това е перфектният размер за нея. Има редица неща по-важни от размера, а може би и пенисът не е достатъчно кръвонапълнен по време на половия акт, за да достигне до максималния си размер.
28 Дек 2009 18:04 #6 от radiboi
Здравейте.
Значи извинявам се предварително ,че не ви казах че ходих на уролог за тази болка и той освен пипане по тестисите друго не приложи като изследване и съответно нищо не ми каза , а ми каза да пия 10 дни препарата Уроваксин.
Аз го пих 10 дни и като че ли тогава по рядко получавах тази болка и след това мога да кажа че е рядко демек не е всеки ден и е моментна за около 2-3 сек и изчезва като че ли нищо не е имало.
п.п. Значи ако това има значение ще кажа че се занимавам с боди-билдинг и да не би да е от там тази болка.А пък и по някога болката е много лека едва се усеща , а като е силна е направо режеща.
Относно Андролога в нашия град няма такъв.
Надявам се че не ви изнервям с многото ми въпроси.
Благодаря предварително.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
28 Дек 2009 20:16 #7 от д-р Георгиев
Re: Проблем с ерекцията болки под тестиса
Тази информация променя казуса, но както вече казах: За съжаление той няма как да бъде решен във форум, а трябва да се види на 4-ри очи. Несериозно е да се поставят диагнози, затова се опитваме да Ви насочим и да Ви помогнем косвено.
Вашата потентност влияе ли се по някакъв начин от посещаването на фитнес залата и как? Вземали ли сте някакви хранителни добавки или забранени медикаменти (допинг) като анаболни стероиди.
И независимо от горните въпроси>> Болката под тестиса усилва ли се при посещаване на фитнес залата?
28 Дек 2009 22:38 #8 от radiboi
Re: Проблем с ерекцията и болки под тестиса
Здравейте отново докторе.
Не съм забелязал да се усилва болката при посещение във фитнеса.
Аз по между другото всеки ден съм във фитнес залата и не съм обърнал внимание дали ми се влияе потентността от фитнеса. Не взимам никакви добавки или химия,просто си вдигам железата и толкова.
За диагнозата разбирам , че трябва и преглед и че не става по форума.
Кажете къде приемате пациети и колко струва прегледа без направление и с направление и евентуално ако се освободя от работа Януари месец да дойда и да се прегледам при вас.
Благодаря ви много за съветите докторе.
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
29 Дек 2009 21:05 #9 от д-р Георгиев
Здравейте,
За момента съм извън България, така че няма как да се консултираме през януари, а и специализирам в друга насока.
Единственото, което бих Ви препоръчал, е да намалите тренировките поне на 3, макс. 4 на седмица. Тренирането без почивка може да попречи на възстановителните процеси след тренировка и да стресира допълнително организма, което би имало негативен ефект върху потентността.
Освен това нормално е либидото Ви да пада след тренировка. Доказано е, че тежките тренировки първоначално повишават нивата на тестостерон, но в последствия могат и да имат и негативен ефект.
Това е от мен за сега.
30 Дек 2009 19:12 #10 от radiboi
Благодаря Докторе.
Весела Нова година , живи , здрави , весели и щасливи на вас ,вашето семейство и хората около вас.
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум