Забележка

The forum is in read only mode.

Въпрос за продължителна употреба на лекарства и ерекцията..

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
17 Окт 2010 09:01 #1 от radiboi
radiboi COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Въпрос за продължителна употреба на лекарства и ерекцията..
Здравейте отново.
Искам да попитам дали продължителната употреба на ФАМУЛТРАН от 20 милиграма , витамин-С или ХЕЛИЦИД от 20 милиграма могат да предизвикат еректилна дисфункция. По листовките които са с тях директно за еректилна дисфункция не пише.
Ще извинявате ,че ви занимавам пак с тази тема защото пак започна да ми се случва и не знам дали не е от хапчетата които взимам от доста време. Иначе гледам да съм спокоен преди секс и да не мисля в други работи.
Моля дайте съвет. Благодаря.
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
17 Окт 2010 15:15 #2 от tsetso
Re: Въпрос за продължителна употреба на лекарства и ерекцият
Не би трябвало, щом не пише.
17 Окт 2010 17:42 #3 от radiboi

Да ама пишеше нещо за мускулатурата ама не мога да се сетя какво точно.
А пък и приемането на тези лекарства е с години.
Някъде бях чувал ,че РАНИТИДИНА давал такъв страничен ефект /еректилна дисфункция / , а фамултрана и хелицида се използват също за стомаха и може би и те имат същия страничен ефект.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
17 Окт 2010 18:33 #4 от Здравко
Здравей Радибой,
Все още е спорен въпроса, дали ранитидин може да повлияе мъжката сексуалност, въпреки че друго лекарство от същата група (H2 антагонисти) вероятно е свързано с еректилна дисфункция (cimetidine). Ето защо, ако лекарството те притеснява, най-добре говори с лекаря за смяна с инхибитори на протонната помпа, каквото между другото е омепразол (Хелицид). Те не се свързват с подобен страничен ефект и обичайно са далеч по-ефективни.
17 Окт 2010 18:47 #5 от radiboi

Здравей Здравко.
Значи аз от известно време взимам ХЕЛИЦИД от 20 милиграма сутрин по едно на гладно и това е за деня.
Дали може това лекарство да се взима продължително време защото аз имам Рефлукс Езофагид и като съм без такива лекарства ми се връща стомашния сок в гърлото и става кофти.
И дали няма при продължителна употреба да окаже някой неизвестен страничен ефект като еректилна дисфункция или някой друг?
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
17 Окт 2010 18:53 #6 от Здравко
Тези въпроси е най-добре да ги дискутираш с лекуващия гастроентеролог.
По принцип инхибиторите на протонната помпа (в случая Хелицид - омепразол) направиха революция в лечението на ГЕРБ и останалите заболявания, протичащи с горен диспептичен синдром. Не се свързват още с почти никакви странични ефекти и са значително по-ефективни (трудно се развива толеранс от страна на организма). Незнайно защо обаче някои лекари продължават да си изписват H2 антагонисти (лично мнение), а може би защото са сравнително по-евтини.
18 Окт 2010 07:22 #7 от radiboi
Благодаря ти Здравко за инфото.
Аз съм го дискутирал с лекуващия гастроентеоролог и той ми каза ,че не би трябвало да е от Фамултрана или Хелицида.
Каза също ,че и моите дози-сутрин по едно от 20 милиграма на гладно са минимални.
Защо тогава пак започна да ми се случва това частично омекване по време на секс. По едно време се оправиха нещата после пак започна да ми се случва.
Мисля ,че вътрешно не съм напрегнат пък от къде да знам.

п.п. По време на моето оправяне така да се каже даже по някога бях вътрешно напрегнат и ерекцията си беше на шест.
Вече не знам къде да търся причината.

п.п. Ако е от значение от много време пия витамин-С /обикновен или ЦЕ ТЕ БЕ- с цинк или без цинк/ профилактично. Да не би пък да е от това?
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
18 Окт 2010 07:37 #8 от Anonymous
Цинкът и витамин не трябва да са проблем, дори обратното. Според мен е най-добре да направите едно изследване на свободния тестостерон, твърде малко вероятно проблемите ви да се дължат на страничен ефект от ранитидин.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
18 Окт 2010 07:41 #9 от Здравко
Можем само да гадаем, най-добре се обърнете към специалист. Ето и нещо полезно за четене еректилна дисфункция .
18 Окт 2010 12:48 #10 от radiboi

Дали случайно взимането на СИМПАТИЛ сутрин и вечер по едно може да предизвика еректилна дисфункция, а и по някога примесени с алкохол.Не знам какво да си мисля вече.

п.п. Преди няколко месеца ходих на преглед при проф.Куманов и той ми назначи изследвания но не помня какви и каза ,че са наред.
Създадено с Kunena форум