Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Нашето здраве
- Здравословно хранене и диети
- Хранителни режими за покачване
- Как да надебелея/напълнея?
Как да надебелея/напълнея?
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
30 Ное 2009 19:59 #1
от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Как да надебелея/напълнея?
Здравейте,
На 27 години съм и имам проблеми с килограмите, но не както повечето жени: Не мога да надебелея. 44 кг съм, а съм 170 висока, не се чувствам добре в кожата си. Преди също бях слаба, но в последно време свалих още килограми, нямам никакъв апетит, постоянно се насилвам да ям. Помогнете ми моля, че вече се страхувам да не съм анорексичка.
Мъжът ми постоянно ме упреква за слаботата ми, а аз как да му обясня, че малко зависи от мен и аз не се харесвам така.
Благодаря Ви предварително.
На 27 години съм и имам проблеми с килограмите, но не както повечето жени: Не мога да надебелея. 44 кг съм, а съм 170 висока, не се чувствам добре в кожата си. Преди също бях слаба, но в последно време свалих още килограми, нямам никакъв апетит, постоянно се насилвам да ям. Помогнете ми моля, че вече се страхувам да не съм анорексичка.
Мъжът ми постоянно ме упреква за слаботата ми, а аз как да му обясня, че малко зависи от мен и аз не се харесвам така.
Благодаря Ви предварително.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
01 Дек 2009 17:20 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Re: Как да надебелея/напълнея?
При здравия човек всичко се крие в положителния калориен баланс, т.е. да ядете повече, отколкото изразходвате, но не като количество, а като калорийна стойност на храната. Ако искате да надебелеете, според мен е най-добре да хапвате по-калорична храна като ядки, сладки, хляб, мазнини от всякакъв род и т.н.
Ако и това не помага и каквото и да правите не надебелявате е добре да се обърнете към лекар. Едно просто нещо, което може да направите, за да изключите хипертироидизъм, е да си измерите пулса и ако той е над 100 удара в секунда при спокойно положение, трябва задължително да посетите вашия лекар.
Ако и това не помага и каквото и да правите не надебелявате е добре да се обърнете към лекар. Едно просто нещо, което може да направите, за да изключите хипертироидизъм, е да си измерите пулса и ако той е над 100 удара в секунда при спокойно положение, трябва задължително да посетите вашия лекар.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
- Здравко
-
- Посетител
01 Дек 2009 22:58 #3
от Здравко
Универсална формула за надебеляване и отслабване няма, а начинът е показан по-горе.
Ето и няколко съвета как да подпомогнете процеса: аперативи с горчив вкус преди всяко хранене ще повишат апетита Ви.
Съществуват голям брой билки, които също могат да повишат апетита, поради големия брой горчиви субстанции. Ето нещо интересно, което успях да извадя от internet:
* Резене (гръцко сено) - действа тонично. Препоръчва се да се пие семето на билката по 1 - 2 ч.л. дневно с малко сол.
* Бедреница (див анасон) - действа апетито-възбуждащо. Около 1 ч.л. плодчета се запарват с 505 мл. вряла вода за 1 час. Пие се прецедена по 3 - 4 ч.ч. на ден преди ядене.
* Смокиня - доказано е, че смокинята като храна повишава телесното тегло за кратко време. Изработва се седмична програма, в която освен смокиня се включват още хляб, хлебни изделия, сушени плодове и ядки (фъстъци, сланчоглед, лахут).
* Пелин (обикн.) - против безапетитие. Една щипка от билката се кипва в 200 - 300 мл вода. Пие се по 1 кафена чаша, подсладена с небетшекер половин час преди ядене.
* Бял оман - около 100 г корени се киснат в 1 л червено вино за 78 дни. Прецедено, омановото вино се пие 1/2 час преди ядене по 1 ракиена чаша.
Източник: Kirilt.com
Ето и няколко съвета как да подпомогнете процеса: аперативи с горчив вкус преди всяко хранене ще повишат апетита Ви.
Съществуват голям брой билки, които също могат да повишат апетита, поради големия брой горчиви субстанции. Ето нещо интересно, което успях да извадя от internet:
* Резене (гръцко сено) - действа тонично. Препоръчва се да се пие семето на билката по 1 - 2 ч.л. дневно с малко сол.
* Бедреница (див анасон) - действа апетито-възбуждащо. Около 1 ч.л. плодчета се запарват с 505 мл. вряла вода за 1 час. Пие се прецедена по 3 - 4 ч.ч. на ден преди ядене.
* Смокиня - доказано е, че смокинята като храна повишава телесното тегло за кратко време. Изработва се седмична програма, в която освен смокиня се включват още хляб, хлебни изделия, сушени плодове и ядки (фъстъци, сланчоглед, лахут).
* Пелин (обикн.) - против безапетитие. Една щипка от билката се кипва в 200 - 300 мл вода. Пие се по 1 кафена чаша, подсладена с небетшекер половин час преди ядене.
* Бял оман - около 100 г корени се киснат в 1 л червено вино за 78 дни. Прецедено, омановото вино се пие 1/2 час преди ядене по 1 ракиена чаша.
Източник: Kirilt.com
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
10 Фев 2010 17:01 #5
от Anonymous
Доброто похапване е лекът за този проблем. Познавам жени с подобни оплаквания и с чувството, че се хранят обилно. Но и най-беглите ми наблюдения за техния хранителен режим ме убеждават, че те направо си гладуват. Както се казва - има хора които дебелеят и без да преяждат, но такива които да не дебелеят след преяждане - няма.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
16 Фев 2010 22:34 #6
от Vasilec
Sport Medicine
Ако ядете много и не успявате да надебелеете, възможно е да се касае за здравословен проблем и по-добре да отидете на лекар. Препоръчвам ви консулт с ендокринолог на първо време.
Sport Medicine
- emona
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
17 Юли 2011 02:17 #7
от emona
iskam i az da se opla4a az sum na 17 godini i sum 170 visoka i teja 43 kg qm dosta i to ne malko puti na den ne se ograni4avam ot ni6to a ne moga da ka4a ni6to i se kompleksiram ot vsi4ki drugi momi4eta s hubavi tela za6toto az se 4uvstvam kato anoreksi4ka a iskam da sum normalna t.e. da dostigna 50 kg a moje i malko pove4e
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
17 Юли 2011 15:02 #8
от Vasilec
Sport Medicine
Неприятно, но има и такива случаи. Я кажи какво има предвид под "много хранене"?
Sport Medicine