Забележка
The forum is in read only mode.
- Форум
- Нашето здраве
- Здравословно хранене и диети
- Хранителни режими за отслабване
- ГИ или поредната мода в отслабването
ГИ или поредната мода в отслабването
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
24 Ное 2009 14:35 #1
от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED ГИ или поредната мода в отслабването
След като прочетох следната статия >>
Гликемичен индекс
се замислих върху това, че всеки 5-6 години излиза нова мода в индустрията за отслабването. Преди 10 години може би всички заключиха, че не бива да се яде вечер, после всичко го отрекоха. Сега уж може, ама не може. Аз се храня вечер, понеже режима ме задължава да ям тогава - все пак съм нощна птица.
Сега с този гликемичен индек? Какво смятате - просто времена мода или нещо стойностно, което трябва да гледаме. Въглехидрати, калории, грамаж, ГИ... всичко е толкова объркано, а диетолозите те цакат и сериозно с парите. Какво е вашето мнение?
Сега с този гликемичен индек? Какво смятате - просто времена мода или нещо стойностно, което трябва да гледаме. Въглехидрати, калории, грамаж, ГИ... всичко е толкова объркано, а диетолозите те цакат и сериозно с парите. Какво е вашето мнение?
- Здравко
-
- Посетител
25 Ное 2009 18:45 #2
от Здравко
Re: ГИ или поредната мода в отслабването
Здравейте,
Наистина интересна гледна точка. Но моето лично мнение (не само моето) е, че ГИ наистина важен и трябва да се има в предвид при изготвянето на хранителния режим. Да оставим на страна фактите, които са в повечко, аз сам съм изпита ефекта от спазването на правилното хранене вечер с ВХ с нисък ГИ.
Наистина интересна гледна точка. Но моето лично мнение (не само моето) е, че ГИ наистина важен и трябва да се има в предвид при изготвянето на хранителния режим. Да оставим на страна фактите, които са в повечко, аз сам съм изпита ефекта от спазването на правилното хранене вечер с ВХ с нисък ГИ.
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
25 Ное 2009 19:01 #3
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Е как бе, факт е, че ГИ е обвързан с нивата на инсулин в тялото, а инсулинът е основният анаболен хормон. За справки виж тук >>>
Инсулин и затлъстяване
Ако ядеш храна с висок ГИ на неправилното място в неправилното време много повече ще ти се трупат мазнинките, освен ако нямаш гени на Рони Коулман
Ако ядеш храна с висок ГИ на неправилното място в неправилното време много повече ще ти се трупат мазнинките, освен ако нямаш гени на Рони Коулман
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
- Anonymous
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Посетител
30 Ное 2009 20:18 #4
от Anonymous
Въпреки че съм наясно с гликемичния индекс не смятам, че трябва да се съобразявам с него. Още една идея, която ти съкращава живота в пресмятания и мисления. Тялото изисква това, от което има нужда при повечето хора. Ако имаш малко акл ще се вслушаш и няма да станеш 100 килограма мадама. Затова дами моят съвет е слушайте тялото си, за да ви слуша и то.
И ако имате деца, ги възпитавайте подобаващо - малко се поотплеснах,
И ако имате деца, ги възпитавайте подобаващо - малко се поотплеснах,
- v_antonova1986
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
- Thank you received: 0
02 Ное 2010 10:10 #5
от v_antonova1986
Отслабване, Бързо Отслабване, Otslabvane, Как Да Отслабна
Когато човек започне да се съобразява с подобни неща е или болен или нещастен. Лошото е, че живота е кратък без значение, дали се храним здравословно или не, дали сме дебели или не. Всички сме тръгнали в една посока, така,,че яжте и пийте на воля, разбира се в границите на нормалното и всичко ще е наред.
Отслабване, Бързо Отслабване, Otslabvane, Как Да Отслабна