Забележка

The forum is in read only mode.

Загуба на килограми за сметка на мазнините

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
30 Окт 2009 14:27 #1 от Vasilec
Vasilec COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Загуба на килограми за сметка на мазнините
Употребявайте само качествени храни.Съчетавайте правилно храните.
Балансирайте храненето си (на всяко хранене да има белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерални соли, микроелементи и баластни вещества);

Дневен прием разпределен в пет хранения.

Белтъчините от млечни продукти,яйца и други протеинови източници. Ако е от месо, риба (200-700)гр. определя се от физическата ни активност височина, тегло % тел.мазнини и крехката телесна маса и още...
Въглехидратите от хляб”Бонус”,1-2 кг.плодове и зеленчуци.
Мазнините от зехтин,маслини,ядки и други мононенаситени.
Това е един малък пример от разнообразието с което можем да се храним и да намалим телесните си мазнини.
Kолкото повече спортувате, толкова по-бързо разграждате протеините. Затова ще трябва да увеличите дневната консумация на протеини, за да възстановявате и изграждате повредените по време на по-интензивните тренировки мускули.Разбира се,че когато човек спре да има физическа активност,спира и нуждата от допълнително протеини, които биха се отразили с покачване постепенно на теглото.
Крехката телесна маса се определя след като се извадят вашите телесни мазнини от общото Ви тегло.
К.Т.М.е тежестта на всички "немазни" телесни тъкани.
На първо място, храненето се основава върху заложения у хората генетичен материал. Нашите гени благоприятстват начин на хранене с относително постоянно съотношение протеини-въглехидрати, като повечето въглехидрати са с ниска плътност и нисък гликемичен индекс. С други думи, човешките същества са „създадени и определени” от еволюцията да се хранят така. Тези гени не са се променили. Малка част от населението притежава генетично заложена способност да не отвръща с рязко покачване на инсулина в отговор на погълнатите въглехидрати. Те са генетични щастливци, и те са само двайсет процента от населението. Повечето хора обаче просто не са създадени да консумират тестени изделия.
Единствените две ограничения при храненето са:
1.въглехидрати с висока плътност и висок гликемичен индекс като зърнени храни, хляб, тестени изделия, ориз и други нишестета;
2. протеинови източници, богати на холестерол - яйчни жълтъци, мазно червено месо и дреболии.

Всъщност, нито една от споменатите храни не е напълно забранена - просто ги използвайте умерено и намалете консумацията им до минимум.
Трето, храненето се основава върху хормоналната реакция на тялото и в частност върху разбиране причината, поради която инсулинът и глюкагонът играят важна роля в контролирането на мощни хормони в тялото ни.
Храненето доставя необходимите количества протеини, мазнини и умерено количество въглехидрати с ниска плътност (и нисък гликемичен индекс), богати на микроелементи.
Няма да напълнеете ако консумираме мазнини, стига те да са нужните видове. Мононенаситените мазнини не влияят на инсулина. От друга страна наситените мазнини могат да го увеличат, като предизвикат състояние, известно като инсулинова съпротива.
Епидемичното увеличаване на затлъстяването в тази страна, а и по света обаче ме убеждава, че без значителна промяна в прекалено засилената консумация на въглехидрати с висока плътност от населението и процентът на заболелите от сърце, рак и диабет ще става все по-голям и по-голям. Надявам се да греша, но съм убеден, че съм прав.Дано тези, които са тръгнали в неправилната посока да се върнат в правилната.
Също така да кажа и за толкова модерното от всеки правене на фрешове :cry:
Ще Ви кажа нещо което е добре да знаете и да запомните,отделянето на целулоза от плодовете е истинска катастрофа.По този начин се премахва контролиращата бариера
( в случая –ЦЕЛУЛОЗАТА ) от въглехидратите, което означава, че те навлизат прекалено бързо в кръвния поток.Това принуждава панкреаса да произвежда големи количества инсулин.И докато понижава нивото на кръвната захар,той в същото време”нарежда” на тялото да складира мазнина и да я пази в това състояние.За това природата Ви е дала плодовете да се консумират без отделянето на целулозата.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
31 Окт 2009 12:38 #2 от Здравко
Re: Загуба на килограми за сметка на мазнините
Хубава тема, правя я важна! Дано е от полза на някой.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
04 Ное 2009 22:52 #3 от Anonymous
Вярно, темата не е лоша, но как да спазим призива:
"Употребявайте само качествени храни.Съчетавайте правилно храните.
Балансирайте храненето си (на всяко хранене да има белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерални соли, микроелементи и баластни вещества);"
Та ние нямаме никаква представа с какво се храниме. Не че нямаме жалание да разберем, но производителите на храни са твърде безотговорни, а и никой не ги контролира за нищо. Преди 3 месеца се вдигна много шум за киселото мляко и кренвершите, а резултат няма. За съжаление с всички храни е така. Какви ли не страхотии съм чувала за пилишките бутчета по магазините и пак нищо. Тогава въпросът как да разберем кои храни са "качествени" е звучи риторично - отговорът е никак!
12 Ное 2009 17:03 #4 от Zuzi
По цената скъпа. Качеството е по-скъпо.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
03 Фев 2010 19:35 #5 от Anonymous

Сузи, живеем в България и тук няма връзка между цена и качество. Често високата цена на стоката е отражение не на високото й качество, а на наглостта на продавача.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
04 Юни 2010 14:15 #6 от Anonymous
аз пък отслабнах, като се научих да се храня правилно...сега ям по-5 пъти на ден и си поддържам свалените 8 кг....и аз си мислех, че с неистиви диети и тренировки и фитнеси ще направя нещо, но е важно някой да ти покаже правилният начин и грешките, които правиш, в стремежите си да отслебваш...та моето мнение е, че трябва да си намериш специалист по хранене, а не специалист по диети, защото всеки е специалист по диети, но те нямат траен и здравословен ефект върху тялото... препоръчвам ви :

otslabni.org

с код 1023
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
05 Юни 2010 10:03 #7 от tsetso
Всичко казано дотук добре, само къде го изпляска това отслабни накрая не знам...
16 Авг 2011 17:06 #8 от katerinasemova
Преди година някъде един приятел успя да изгори почти всяка мазнна около корема и бедрата посредсвом Yohimbin мисля, че се казваше.Някакав вид добавка на растителна основа. Страничен ефект обаче беше, че му се повишаваше пулса по време на цикала през който го вземаше

Интериорни Врати
02 Фев 2012 18:14 #9 от de_dessy
Отговор: Загуба на килограми за сметка на мазнините
Има спортен център, където организират всяка неделя маратон за отслабване-комбинация от тренировки. Казват, че целата е да се изразходят 1300 калорий за деня. Казва се Лолита, в младост.
Създадено с Kunena форум