Забележка

The forum is in read only mode.

Въпрос за фитнес съчетана с тичане всеки ден?

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
10 Апр 2010 20:07 #1 от radiboi
radiboi COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Въпрос за фитнес съчетана с тичане всеки ден?
Здравейте аз съм 36 годишен с горе-долу дълъг стаж в фитнес залата но не толкова в бягането.
Та питането ми е може ли да се съчетае сутрешно бягане /06.30ч./ на гладно с фитнес някъде към 15.30ч. всеки ден.
Не взимам никъкви добавки за възстановяване и по някога следобяд в залата от вдигането ми се получава нещо като задрямване-приспива ми се. Това ме притеснява защото по някога и леко ми се завива свят , демек ми става малко лошо и като че ли губя сила.
Пулса при натоварване ми е един път някъде към 115-130 ,друг път ми е едва 108.
Дайте съвет кво да правя? Да продължавам ли с тези тренировки или да ги разделя по дни и това със задрямването дали е сваляне на кръвното за момент или е сваляне на кръвната захар.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
10 Апр 2010 23:26 #2 от Здравко
Re: Въпрос за фитнес съчетана с тичане всеки ден?
Здравей Радибой,
Веднъж вече стана въпрос, че претренирваш - това не е нито в полза за здравето ти, нито за фитнес формата ти. Добре е да напишеш каква програма следваш и какви цели гониш.
И това със завиването на свят и доспиването е нормално явление заради ниската кръвна захар, която достигаш по време на тренировки, която можеш да предотвратия като хапнеш нещо сладко.
Най-добре тренирай нормално по четири пъри в седмица с почивни дни и бягай в тренировъчните дни, но не прекалявай.
10 Апр 2010 23:28 #3 от Vasilec
Бре, трениране всеки ден. Бас държа, че претренирваш? Мускулите растат ли? Ами сигурно няма, трябва да си дадеш почивка, за да растат.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
11 Апр 2010 13:01 #4 от radiboi
Здравко и Vasilec благодаря ви за съветите.
И аз мислех ,че има някакъв вид претрениране.Сега ще ви споделя моята тренировка , а пък вие ще кажете дали е нормална или ми е в повече и кое е в повече.
Понеделник- сутрин в 06.30ч. тичане на гладно /2км. и половина или 6 обиколки на стадион с нормални размери/ и към 15.00ч. фитнес /гърди-лежанка 4 серии по 15,13,12,10 повторения : горна част-3 сер.по 10повт. :долна част-кофички 3 сер.. по 10 повт./
След Понеделник ,другите дни до петък по една група мускули с по 3 упражнения по 3 серии на упражнение и пак да повторя ,че всяка сутрин се тича на гладно на стадиона в 06.30ч. -6 обиколки.И не взимам никакви добавки.Само си ям.
Целите са ми да сваля килограми и да си направя готин релеф и готини крака и дупе щото ми е такава структурата ,че от кръста на долу съм слаб в смисъл слаби крака и неоформенно дупе.

п.п. Ако е важно тежа 102 кг. и съм на 36 години. И още нещо което съм забелязал ,че Събота и Неделя когато не тренирам сутрин като стана и се разшетам из вкъщи ми е някакво некомфортно в смисъл не мога да се събудя и като че ли съм в полусвяст мера си кръвното и то ми е 110-115 на 50-60 и мисля ,че като пийна едно-две кафета като че ли ми се оправи това състояние.

И още нещо - по някога усещам ,че много бързо ,още в началото на тренировката мускула ми се напомпва до пръсване.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
11 Апр 2010 16:30 #5 от Здравко
Колко си висок? Освен тренировъчна програма ти трябва и подходящ хранителен режим.
Доколкото тренировката тя не би трябвало да трае повече от 25-30 минути със загрявката и наистина не би трябвало да те натоварва. Почивай точно минута и половина между упражненията, максимум 2 минути.
Но пропускаш някъде мускулна група все пак:Гръб, Гърди, Бицепс, Трицепс, Рамо и Крака? Да не би да пропускаш краката. И друго, което ми прави впечатление - тренираш и големите и малките мускулни групи с три упражнения. Аз лично бих включил гърди, гръб и гърди по 1 изолирано упражнение. Наприме за гърди - флайс, крос-овър или пек-дек и те така.
11 Апр 2010 17:08 #6 от radiboi
Висок съм 1.78 см. и не тренирам само корема.
Мисля ,че всички мускулни групи тренирам.
Здравко кажи дали бягането сутрин и следобедните фитнес тренировки ме претренирват и ако може ми направи една схема за тренировка /по колко упражнения-кои за мускулна група и по колко серии /?
И дали да ги правя с тежко или само колкото да втвърдя мускула?

п.п. може ли с по-прости думи за упражненията защото не съм запознат с модерните им имена.
Благодаря
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
11 Апр 2010 17:25 #7 от Здравко
Ето една добра програма за 4 дни в седмицата + кардио сутрин. Лично аз съм тренирал по подобна и също не съм включвал коремните мускули.
Но за да имаш ефект трябва да се храниш добре, здравословно, с достатъчно месо, яйца, млечни продукти, комплексни въглехидрати, ненаситени мазнини и прочие. Абе широка тема!

Програма за първи ден

повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения
пекдек - 4 серии по 12 повторения
кросоувър - 4 серии по 12 повторения
раменна преса пред гърди - 3 серии по 8 повторения
изнасяне на дъмбели напред - 3 серии по 12 повторения

Програма за втори ден

клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
лек екстензия - 4 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 4 серии по 15 повторения
напади с щанга - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 4 серии по 15 повторения

Програма за четвърти ден

гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
набирания - 4 серии по 10-12 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 4 серии по 12 повторения
придърпване на вертикален скрипец - 4 серии по 12 повторения
хиперекстензии - 2 серии по 20 повторения
разтваряне с дъмбели за задно рамо - 4 серии по 12 повторения
трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 15 повторения

Програма за пети ден

повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
кикбек - 3 серии по 12 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 3 серии по 12 повторения
бицепсово сгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения

Въпреки тази примерна програма, ти трябва да си я нагласиш индивидуално. Ако имаш въпрос по някое упражнение питай гугъл. Ако ли не все още можеш да си модифицираш твоята програма, както ти казах по-горе.
Успех!
11 Апр 2010 19:13 #8 от radiboi
Здравко много ти благодаря за програмата
11 Апр 2010 19:29 #9 от radiboi
Здравко тези упражнения не мога да ги изпълнявам в моята зала защото оборудването е от подръчни материали ,е има самоделка скрипец но е обикновен , има и лежанка която е с наклон .Може ли да измислиш други упражнения които могат да се изпълняват с обикновенни уреди демек гири , лежанка ,пудовки , криви щанги и др. и колко да тичам-на ден.
пекдек
кросоувър
лек екстензия
повдигане на пръсти на калф машина
придърпване на хоризонтален скрипец
хиперекстензии
кикбек
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
11 Апр 2010 20:56 #10 от Здравко
Пекдек+кросоувър=кофички+флайс (примерно)
повдигане на пръсти на калф машина - можеш да замениш с всяко упражнение за прасци
кикбек - за това ти трябва само едно дъмбелче
За другите трябва да измислиш нещо ти. :)
Създадено с Kunena форум