Забележка

The forum is in read only mode.

Операция от рак и възможности

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
16 Ное 2009 13:59 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Операция от рак и възможности
Оперирана съм от рак на гърдата преди 4г сега ми предстои реконструкция. При операцията ми е премахнат малкя мускул а големия е атрофирал при лъчетерапията.Това което ми предлагат сега е да се вземе мускул от корема, да де обърне друг от към гърба.Започвам да си задавам въпроси за резуртата от такава интервенция.Какви ще бъдат последствията от такова размесване на мускули и лишаване на други места от такъв? Дали няма да се полечи още по-голям дискомфорт и трудноси от колтото сега чувствам с тежката протеза и болките в гърба и раменете?
Благодаря!
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
16 Ное 2009 14:00 #2 от Здравко
Re: Операция от рак и възможности
Здравейте,
Вашите въпроси са до голяма степен деликатни и строго индивидуални. Ще се опитам да Ви отговоря на тях, но трябва да знаете, че Вие трябва да вземете решението, имайки предвид следните факти:
Първата интервенция е реконструкция чрез вземане на част от правия коремен мускул (M. rectus abdominis) и придружаващите го меки тъкани и поставянето им в областта на липсващите мускули. Странични ефекти: Болка и слабост в коремната област се наблюдават в първите няколко месеца от операцията. Основен недостатък на операцията е продължителността на операцията, която трае 4-5 часа и крие сериозни рискове. Усложненията също не са рядкост. Противопоказания са затлъстяване, диабет и тютюнопушене. Повишен риск при хора, които са били подложение на лъчетерапия. Операцията е много по-сложна и трудоемка. Но по принцип се постигат едни от най-добрите естетични резултати.
Latissimus dorsi flap (обръщане на широкия гръбен мускул). Операцията е значително по-лека и по-простa. Мускулна слабост в областта на гърба не са наблюдават често или, ако се наблюдава протича леко. Въпреки това при мастектомията, комбинирана с тази операция, болката хронифицира по-често от 30-50%.
Това са част от фактите, дано съм бил полезен поне от малко. Четете, задавайте въпроси към специалисти, консултирайте се с възможно най-голям брой пластични хирурзи - това са моите съвети. Нищо не е чиста монета и всеки случай е индивидуален. Ето един добър източник на англ. breastreconstructionpictures.com ... uction.php ; www.plasticsurgerypractice.com/i ... -08_08.asp и др.
Създадено с Kunena форум