Забележка

The forum is in read only mode.

Рядка и рехава брада - как да я сгъстя

• Стамен
  • Стамен's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
13 Окт 2011 13:57 #1 от Стамен
Стамен COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Рядка и рехава брада - как да я сгъстя
Не знам дали тук е правилния раздел да пиша, но ме мъчи това, че съм на 25 години и имам едва няколко десетки косъма по бузите, които са изключително тънки. Мустака е що годе добре и под брадичката също имам доста наболи косми, но въпреки ме смущава факта, че моите връстници имат вече брада на зрял мъж, а аз - не. Поради тази причина имам чувството, че изглеждам и по-малък и хората не ме вземат насериозно.

Нямам забавяния в пубертета, нормална височина съм що годе, други проблеми нямам. Само ме притеснява този факт, а още повече, че моят първи братовчед, който навърши 15 години започна наскоро да се бръсни и се притеснявам, че дори и той скоро ще има по-гъста брада от мен.

Моля ви се помогнете, има ли някакъв вариант да стимулирам растежа на косми по брадата?
  • introducer
  • introducer's Avatar
  • Посетител
13 Окт 2011 17:26 #2 от introducer
Отговор: Рядка и рехава брада - как да я сгъстя
Аз съм на 23 и съм с почти същата рехава лицева растителност ;D

Даже трябва да го отчиташ, като предимство! Имай предвид, че не е оферта да косиш нивата през ден (най-малкото, че е досадно) и то като се обръснеш винаги стои една такава сива кожата на това място (като Хоумър Симпсън). Плюс всичко останало кожата става много раздразнителна, брадата прави човек по-възрастен.

Знай и това, че тези с брадите не могат и да си мечтаят за гладко лице до края на живота. Имам наблюдения, че много хора след 30 или като почнат да наддават излишни килограми започват да се окосмяват по лицето (и не само). Говорил съм с много бащи на мои приятели, както и мои роднини.

За това момичетата как харесвали може много да се спори, но знай, че хич не тряа ти пука!
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
13 Окт 2011 18:45 #3 от Petyr
Малко лаически мога да прозвуча, но откакто се бръсна повече, повече расте. Освен това съм чел доста добри отзиви за Миноксидил 5%. Препаратът е основно за оплешивяващи, но засилва и лицевата растителност.
Освен това може да се консултираш с ендокринолог, ако имаш някакви опасения. :)

Горд студент по медицина.
COM_KUNENA_THANKYOU: Stamen
14 Окт 2011 06:59 #4 от Stamen
Мерси пичове, работата е там, че това ме тормози и не знам. Иначе и аз си давам сметка, че има и плюсове и то немалки да си леко кьосе. :)
02 Окт 2015 22:47 #5 от ivelinakoleva
Има тривитаминол, който е за коса, може да помага и за брадата.
Създадено с Kunena форум