Забележка

The forum is in read only mode.

Увисване на върха на носа, проблеми с дишането и сърбеж в носа

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
09 Юли 2011 13:29 #1 от azzz
azzz COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Увисване на върха на носа, проблеми с дишането и сърбеж в носа
Здравейте! При мен проблема е, че едната кост на носната преграда е по-изпъкнала от другата, ако така мога да го формулирам, и се получава леко увисване на върха на носа от дясната страна, което е дразнещо. Също имам сърбеж на носа и понякога запушване. Някакви мнения? Ще съм много благодарна ако споделите!
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
09 Юли 2011 13:43 #2 от д-р Георгиев
Re: Реконструкция на нос
Какво бе мнението на лекуващия лекар? С каква давност е травмата? Ако не сте се допитвали до УНГ специалист, е добре да го направите, тъй като освен естетични нарушения, може и да имате изкривена носна преграда.
10 Юли 2011 13:48 #3 от azzz
Не съм се допитвала до специалист. Лекуващият ми лекар се съмняваше за алергия и пих хапчета, но без резултат... Сърбежа е на моменти, като не е само в носа, но и в ушите. Като си повдигна върха на носа нагоре дишам по-леко и мисля, че има леко разминаване във вида на двете ноздри... незнам дали не е внушение.
10 Юли 2011 23:10 #4 от Petyr
Трябва да те погледне специалист по УНГ, може да се касае и за алергия. За целта по-добре си вземи направление от личния лекар за лекар по Уши Нос Гърло.

Горд студент по медицина.
12 Юли 2011 13:54 #5 от azzz
Със сигурност ще се консултирам със специалист... но ако е алергия не трябва ли да имам течащи секрети или да кихам много? А като повдигна носа се вижда в лявата ноздра много леко като ръбче от носната преграда...
14 Юли 2011 00:53 #6 от azzz
Някакви мнения за това ръбче? Забравих да споделя, че като легна на едната страна и е запушен носа, ноздрата на която страна съм легнала се запушва, а другата се отпушва... Моля за мнения, тъй като идните 2-3 седмици няма да имам време за консултация със специалист. Благодаря предварително!
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
15 Юли 2011 14:11 #7 от д-р Георгиев
Проблемът не е спешен, но със сигурност трябва да се види от специалист. Не вярвам някой да има смелостта и компетенцията да предлага диагностика и лечение при толкова неясни оплаквания. Все пак не казахте внезапно ли са започнали оплакванията, от кога е било така, този оток (подуване) свързвате ли го с травми, полени и пр.? По Вашето описание е възможно и да се касае за полип, особено ако оплакванията се развиват постепенно във времето, но трябва да се извърши риноскопия от специалист, за да се правят каквито и да е кардинални заключения.
Все пак повтарям - не виждам място за безпокойство и спешност, но посещението при специалист при персистиране на оплакванията е неотложимо.
15 Юли 2011 21:38 #8 от azzz
Re: Увисване на върха на носа, проблеми с дишането и сърбеж
Благодаря!!! Като малка претърпях падане от тераса, може да има някакви последствия, защото тогава нямах такова изпъкване от едната страна на носа. Оплакванията ми не са от много скоро, но все го отдавах на настинки или грип. Но подобно увисване и изпъкване горе-долу да ме ориентирате на какво може да се дължи... на изкривена носна преграда, на полипи, на някаква алегрия или...?
29 Юли 2011 12:50 #9 от Ivalina
Re: Увисване на върха на носа, проблеми с дишането и сърбеж
И на мен ми се струва по-скоро на полип? Какво стана има ли развитие?

Ивалина Петкова

[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум