Забележка

The forum is in read only mode.

Епилепсия - определение, причини, симптоми и лечение

• Статия
  • Статия's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
15 Окт 2010 00:00 #1 от Статия
Статия COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Епилепсия - определение, причини, симптоми и лечение
  • elka petkova
  • elka petkova's Avatar
  • Посетител
17 Юни 2014 09:19 #2 от elka petkova
zdraveite az se kazvam elka. sinat mi ena 25 godini za 1 pat polu4i pristap aepilepsia na 23 godini 8 oktombri beshe neshto strashno posinia zaxapasi ezika ritashe trepereshe nemogeshe da poeme vazdux tova prodalgi okolo10 minuti sled tova moge bi okolo 2 4asa nemogeshe da doidee na sebesi. tova se povtori pak na 17 dekemvri vzexago sas lineika v bol bolnitsata kadeto ustanovixa epilepsia .lekarat koito go pregleda me pita kakvo ragdane imax kak eroden imax me li problemi povreme na ragdane .toi eroden mnogo trudno beshe zadushen izplaka sas aspiratsia beshe 4eren kato katran po vreme na bremenosta vav 8 mesets padnax na sedni stalbi i se ydarix v korema vmomenta e na le4enie sas depakin xrono doktorat mi kaza 4e problemat mu e 90 protsenta ot ragdaneto iskam da znam da li moge da se izlekuva blagodaria vi mnogo
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
29 Юни 2014 10:03 #3 от Vasilec
Лечението е предимно патогенетично, то не лекува причината за настъпване на епилепсия, така че за дефинитивно лечение трудно може да говорим.

Все пак, ако е постигната пълна ремисия на пристъпите, много внимателно под клиничен и ЕЕГ контрол може да се премине към спиране на терапията. Общоприетите рискови фактори за възвръщане на пристъпите са:

• Специфични епилептични синдроми (напр. ювенилната миоклонична епилепсия).
• Изискване към по-продължителна терапевтична ремисия (напр. при рефлексните епилепсии).
• Т.нар. профил с висок риск с морфологични и функционални патерни (специфични МРТ и ЕЕГ промени).

Естествено преценката е изцяло на лекуващия лекар.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • Елеонора
  • Елеонора's Avatar
  • Посетител
12 Окт 2014 12:52 #4 от Елеонора
аз имам диагноза епилепсия ако се лиша от шоколад или телевизия мога ли да се излекувам?
  • Елеонора
  • Елеонора's Avatar
  • Посетител
12 Окт 2014 12:56 #5 от Елеонора
моя приятелка се излекува от епилепсия аз продължавам лечението на 36г години съм имам ли някакви шансове
Създадено с Kunena форум