Забележка

The forum is in read only mode.

Спам!

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
12 Мар 2012 16:16 #11 от Vasilec
Отговор: Спам!
Ох... приятел малко сме далечко от химията. Ако мога, бих ти отговорил, но надали. Все пак кажи и като имам повече време вечерта ще се опитам да отговоря.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
12 Мар 2012 16:46 #12 от Коди Мартин
Ами въпросите са ми два.Става въпрос за окислително-редукционните процеси.
Това,колко електрона има даден елемент,зависи от неговата валентност ли? В смисъл там отгоре нали се пише 2+,3+,5- и прочие.
И освен това,нали се пише,че отделя например 2 електрона.Кога се пише,че отделя само 2 електрона и кога,че отделя 2 по 1 електрон?

Май доста объркано го написах!

Благодаря предварително за отговора!

"За учения, който е живял с вярата си в силата
на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
вече всеки миг ще покори най-високия...
12 Мар 2012 21:25 #13 от Vasilec
Здравей, Коди, не знам дали съм прав, но валентността и степента на окисление невинаги съвпадат.

За степен на окисление ще ти дам някои правила по-долу. Тя е характерна за окислително-редукционните реакции:
При определянето на степента на окисление на даден атом в негово съединение или в просто вещество се налага използването на няколко прости правила:

1. Водородът винаги е в степен на окисление +I с изключение на хидридите на активните метали, където степента му на окисление е I .

2. Алкалните метали са винаги от степен на окисление +I , алкалоземните - +II , а алуминият - от степен на окисление +III.

3. Кислородът е винаги от степен на окисление II с изключение на пероксидите, където е от степен на окисление I , и на ОF2 , където е от степен на окисление +II .

4. В простите вещества , както и при въглерод-въглерод връзките в органичните вещества , степента на окисление на елементите е нула.

5. Сумата от степените на окисление на всички атоми в една молекула е равен на нула , а при йоните - сумата е равна на общия заряд на йона.

По правило степента на окисление и валентността не съвпадат. Например известно е, че във всички съединения въглеродът е четири валентен. В следната поредица от съединения обаче неговата степен на окисление се променя от IV до +IV :

СН4 С2Н6 С2Н4 С2Н2 НСНО СО СО2
IV III II I 0 +II +IV

Валентността зависи от способността на атомите да отделят, приемат или поделят електрони. Тя е общо свойство на елементите, което се проявява, когато атомите им се съединяват чрез химични сили на взаимодействие.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
13 Мар 2012 17:12 #14 от Коди Мартин
Благодаря ти.Наистина ми помогна.Направих я контролната,да видим какво ще излезе.Все пак ако искам да уча медицина,трябва химията да е на 6 ! (angel)

на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество,
28 Мар 2012 17:30 #15 от Коди Мартин
Здравейте!
Идвам като за начало да се похваля,че на контролното по химия имам 5-ца.

15 Май 2012 14:23 #16 от Коди Мартин
Кххххх ....БЕСЕН СЪМ ...! Аз ако не спомогна този форум да има повече от 3000 потребители не знам ...Да не ми е ника Коди Мартин (angry) (angry) (angry)

Извинявам се за спама,но наистина съм бесен!

• д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
16 Май 2012 19:53 #17 от д-р Георгиев
Не е важна бройката, а качеството. :)
17 Май 2012 12:02 #18 от Коди Мартин
Честно казана,в този форум качеството е много добре,защото няма надути специалисти,които да се мислят за господ ! :)

22 Май 2012 13:40 #19 от Коди Мартин
Здравейте!
Днес се чудех,какъв ли е бил предишния дизайн на форума,защото бях чел някъде пост,че заради новия дизайн доста потребители си отишли.Та,някой има ли снимка на стария дизайн,нещо? (angel)

Създадено с Kunena форум