Забележка

The forum is in read only mode.

Пристрастяване към марихуана

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
23 Апр 2010 14:54 #1 от Anonymous
Anonymous COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Пристрастяване към марихуана
опа, знам че сигурно е малко странен въпроса ми и може да съдържа отговора в себе си, ама да питам експертите: Може ли човек да се пристрасти към марихуана и, ако да - колко бързо и какво количесво требва да пуши. Щот аз си пуша така доста честичко па засега нишо ми няма.
Не ме мислете за некъв изпадняк, възрастен човек съм на 24 години, с вече професия, но просто обичам да отпускам с приятели.
Мерси за отговора, ако има такъв.
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
24 Апр 2010 09:58 #2 от Petyr
Re: Пристрастяване към марихуана
На този общ въпрос, ще последва общ отговор.
Човек естествено, че се пристрастява към марихуаната. Не съм експерт за точната доза, пък и тя най-вероятно си зависи индивидуално, така че е безмислено да гадаем. За точна доза дори не знам дали може да се говори, тъй като при марихуаната пристрастяването е най-вече психическо, т.е. веднъж опиташ ли => си пристрастен.
По-добре я отказвай!

Горд студент по медицина.
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
28 Апр 2010 20:19 #3 от Здравко
Напълно съгласен, марихуаната има голям брой негативни ефекти върху човешкото тяло и психика, повечето от които се проявяват неусетно и твърде късно, за да се усетиш.
Успех!
  • Anonymous
  • Посетител
20 Ное 2010 13:37 #4 от Anonymous
нама такова нещо марихуаната не престрастява на 100 процента сигурен сам !!! мои приятели и познати пушат всеки ден по доста пъти от 2 годининакарах ги да спрат и спяха за 3 месеца след което пак почнаха !
20 Ное 2010 20:49 #5 от Vasilec
Това наистина е доказателството, което търсих за марихуаната. :) Би ли ми обяснил как точно са я отказали като пак са почнали. По този начин по-скоро се подкрепя твърдението, че съществува психическа зависимост. А и в темата не говорим за това, дали можеш да се откажеш от марихуаната или не. Не се съмнявам, че е възможно, но е много трудно и не е по силите на всеки.

Имаше една мисъл на Марк Твен по този повод: "Лесно е да откажеш пушенето - правил съм го хиляди пъти" :) .

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
10 Дек 2010 10:08 #6 от georgiperov80
Напротив към марихуаната не се пристрастяваш, просто ти хубаво да я пушиш и когато няма просто не пушиш. Това е цялата философия. Аз пушех трева преди време и ми харесваше, обаче ми се случиха поредица от гадни неща в живота и изпаднах в няколко месечна дупка, която се задълбочаваше от тревата и просто спрях да пуша когато тревата спря да ми носи удоволствие. Абстиненция не съм имал. Обаче съм виждал какво става с хора с по-слаба психика. От много пушене започва да ги гони параноя и мания за преследване и следене, направо жалка картинка.

Врати
  • Anonymous
  • Посетител
10 Ян 2011 15:41 #7 от Anonymous
мм марихуаната определено кара човек да има масур в устата си нон стоп.Аз пуша т.е. пуших и сега не съм пушил от 19 дена.Не се чувствам добре когато не пуша.някак си сякаш нещо ме гризе отвътре,но си имам за цел 7 месеца да не пуша. :) mrgreen:

LEGALIZE THE MARIJUANA!
11 Ян 2011 15:32 #8 от Svetlana
Да не би случайно да си на 15 години? Лошо си тръгнал за съжаление :)
  • мами
  • мами's Avatar COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Посетител
01 Дек 2011 10:41 #9 от мами
Отговор: Re: Пристрастяване към марихуана
Здравейте! Моля, докторите и компетентните по темата във форума да отговорите с научни факти/аргументи какви са негативните последици за употребяващите марихуана. Чел съм за дефицити на краткотрайна памет. Наблюдавам увеличение на отпуснатост, направо ужасен мързел, липса на воля за изпълняване на ежедневните задачи, при които липсва силна мотивация. Марихуаната може ли да променя характер и поведение? Така ли или не? Друго? А как стои въпросът с последиците от често пушене на наргиле? Съставът/вредно съдържание на тютюните за наргилетата дали е под контрол на територията на България?

Въпросите станаха много... Предварително благодаря на взелите отношение!
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
01 Дек 2011 11:54 - 01 Дек 2011 11:54 #10 от tsetso
Отговор: Re: Пристрастяване към марихуана
По-скоро - не. :) Прави си сметка какво може да има в тютюна.Да, в дългосрочен аспект има според мен последствия върху личността и нейното поведение, още повече, че има известни научни доказателства за това - марихуана и психика .
Last edit: 01 Дек 2011 11:54 от tsetso.
Създадено с Kunena форум