Забележка

The forum is in read only mode.

Помощ за лабораторни резултати - суе, mcv,mch

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
08 Сеп 2011 12:08 #11 от Vasilec
Re: Помощ за лабораторни резултати - суе, mcv,mch
Какви оплаквания има детето?

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
08 Сеп 2011 16:17 #12 от dianabg80
От известно време има запек и липса на апетит, но стойността на СУЕ - 22 мм, ниския хемоглобин, както и ниските стойности на левкоцити, еритроцити и т.н. спрямо референтните стойности наистина ме притесняват. Вие какво мислите?
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
09 Сеп 2011 13:42 #13 от Здравко
Пак казвам, че изследванията трябва да се коментират с лекар. СУЕ е леко завишено, което е неспецифичен показател за възпаление и се влияе от куп неща - стрес, инфекции, възпалителни реакции и пр. Не виждам нещо притеснително в останалите изследвания. Касае се за дете, а лабораторните показатели невинаги съвпадат с тези при възрастни. Предполагам сте ги коментирали изследванията с лекуващият лекар, какво смята той?
18 Сеп 2011 15:58 #14 от simad
Моля да ми обясните какво означава числото 3589, изписано срещу думата "Забележка" в паразитологичните изследвания на дъщеря ми, които пуснах, защото й предстои да тръгне на ясла. Резултатите за ентеробиоза, хелминти и чревни протозои са отрицателни, както и змикробиологичните за дизентерия, салмонела, тиф, паратиф и ешерихия коли. Благодаря!
  • P. Kabakchieva
  • P. Kabakchieva's Avatar
  • Посетител
18 Сеп 2011 19:25 #15 от P. Kabakchieva
Здравейте!
Трудно е да се отговори на въпроса: "Какво означава това число?". Вероятно нищо не означава или е някакъв знак на лабораторията, който не ви касае :) Важното е, че микробиологичните изследвания на дъщеря Ви са отрицателни и тя може спокойно да ходи на ясла.
19 Сеп 2011 13:56 #16 от simad
Благодаря за отговора! След настоятелно звънене и личнара лекарка на детето каза, че вероятно е някакъв код... :idea: :D
Създадено с Kunena форум