Забележка

The forum is in read only mode.

Видим Епиглотис

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
29 Окт 2010 16:02 #1 от Seion
Seion COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Видим Епиглотис
Здравейте! :) //en.wikipedia.org/wiki/File:Visible_epiglottis.jpg">en.wikipedia.org/wiki/File:Visib ... lottis.jpg :) можете ли да ми кажете дали е проблем,че е така?? Значи да ви разкажа като цяло за какво става въпрос

Значи имам хроничен фарингит и съм свикнал да си ме боли гърлото... Лимфните възли винаги са ми подути,сливиците ми често за зачервени и т.н. :) ) )

Ходих на 2 пъти УНГ .. първият път ми прегледаха гърлото без да съм си изплезил езика и ми казаха,че нищо не виждат,когато отидох втори път му казах,че съм видял нещо,тя погледна супер пренабрежителното и обиденото и каза,че имам "Увула" или нещо от сорта ( дано не бъркам термина :Д ),но аз съм сигурен,че е епиглотис....

другият УНГ ... ми каза,че нямам нищо,той по внимателно разгледа ... не го попитах дали това е епиглотис,но знам ли ... много ми е чудно ;х защото съм сигурен че е ...

когато ям и след ядене ми е някакво адскии странното на гърлото ...

моля помогнете ... какво може да е ? и Какви са минусите на Видимият епиглотис? и има ли плюсове?

Edit:сега видях,че увулата е отгорната страна,а това нещо дето ме притеснява е от долната ... и е същото като на снимката от началото дето е

А да :) и на 19 съм от София
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
29 Окт 2010 16:17 #2 от Здравко
Re: Видим Епиглотис
Здравейте,

Щом прегледи при двама УНГ специалиста са потвърдили неналичието на видим епиглотис, то най-вероятно - няма такъв. Все пак видимият епиглотис се вижда още с изплезването на езика. На представената картинка в дъното на устната кухина се вижда висулка, наречена увула (всеки я има), и епиглотис, който понякога се вижда при деца.
29 Окт 2010 16:28 #3 от Seion
мерси за бързия отговор :) и другото което е ... защо чуствам,че имам нещо аседнало на гърлото ? и това на снимката дето съм го показал не ли е Епиглотис? Оо
  • д-р Георгиев
  • д-р Георгиев's Avatar
  • Посетител
29 Окт 2010 19:40 #4 от д-р Георгиев
Ето го епиглотиса :)

Един от симптомите на хроничния фарингит е чувство за чуждо тяло в носоглътката. Интересното, което е в случая, е появата на симптомите след нахранване.

И тук идва логичния въпрос: Дали сте чувствали връщане на храна в хранопровода след нахранване. Един от нетипичните симптоми на ГЕРБ е хроничният фарингит/ларингит. В такъв случай е добре да се консултирате с гастроентеролог. Ето малко повече информация - ГЕРБ заболяване .
29 Окт 2010 21:21 #5 от Seion

точно това го имам ... същотото

и да чуствал съм връщане на храна в хранопровоеда ... и също така днес леко повърнах :Х преди малко пих чай с приятели и неможах да си допия чая,защото ми призля и ми се допровръща :( (
29 Окт 2010 21:35 #6 от Seion
Относно симптомите

Чувство за киселини, парене и болка зад гръдната кост, зависеща от приема на храна - днес като пих чаят ме затопляше на гърдите,но това мисля че е нормално

Оригвания и усещане за връщане на храна в хранопровода, гърлото и устната кухина - това съм го усещал

Проблеми с преглъщането (дисфагия) - това също .. докато ме е ям,ми е трудно,но си мислих,защото си втълпявам

Болка при преглъщане (одинофагия) - нямам болка,просто странно чуство

Обилно слюноотделяне – компенсаторна реакция на организма с цел намаляване на киселинността в хранопровода, тъй като слюнката има основно pH. - не съм забелязал такова нещо

Гадене, по-рядко повръщане - това също го имам ;Х

Хронична кашлица - това какво ще каже по точно? постоян ода си кашлям,защото кашлям сигурно от 1 седмица ии май ми идва от гърлото а не от гърдите

Ларингит- незнам ;х

Фарингит - такова ми казаха,че имам

Астма - еми много грубо казано,но понякой път ми е трудно да дишам

Също така се чуствам супер отпаднал ... сега от 2 дена почна да ми идва апетита,иначе и апетит нямах :Х

моля ви кажете какво да правя :( Х личната лекарка не ми дава направление ;х няма от къде да извадя пари :( ( Х иии незнамм супер много се притеснявам ... Усещам че ми има нещо ,но незнам какво :( ( @ накрая ако се окаже,че найстина имам нещо,направо някой лекари не заслужават да се наричат лекари :Х :( ((

мерси много за вниманието
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
29 Окт 2010 22:15 #7 от Здравко
Няма място за паника. Това, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар, който ще Ви прегледа, постави диагноза и лечение. За съжаление няма как да поставяме диагноза, а камо ли лечение, защото не е коректно, а и няма да е най-правилното и най-безопасното за Вас.

Препоръчвам Ви да отидете при личния си лекар и да опишете точно симптомите си, може дори да го насочите към характерните оплаквания.
29 Окт 2010 22:18 #8 от Seion

ходих 2 пъти ... пише ми антибиотици без никакви основания Оо ... незнаела какво ми е и за това ми пише антибиотик Оо другото което е... даде ми направление за УНГ и тя ме погледна каза,няма ти нищо :) аз и тръгнах да и казвам оплакванията тя ми каза "много ми е интересно,но не ме интересува,виждам че ти няма нищо" кажете ми това според вас нормално ли е ???

EDIT:

А и също на какъв лекар да отида? гастроентеролог ли? :) ) мерси още 1 път
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
29 Окт 2010 22:32 #9 от Anonymous
Вземи ранитидин или най-добре омепразид и виж дали ти минават оплакванията ако не - няма смисъл от гастроентеролог. :idea:
29 Окт 2010 23:19 #10 от Seion
като цяло искам да мина преглед :( а не да рискувам и да експерементирам ;(

бтл има ли място за притеснение? защото водя пълноценен живот ... Спортувам ( въпреки,че съм се поспрял от година и половина), не пия , не пуша, никога не съм използвал наркотици,единствено марихуана съм пушил ...
Модератори: д-р Георгиев
Създадено с Kunena форум