Забележка

The forum is in read only mode.

Какво може да ми е?- болки, сърцебиене...

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
11 Май 2010 16:49 #1 от Stereohope
Stereohope COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Какво може да ми е?- болки, сърцебиене...
Преди извесно време ми се случиха две три неща, за които се притеснаявах много. От 7/8 месеца имам болки в гръдния кош, сърцебиене придружено със силен пулс от порядъка на 130 удъра в минута, високо кръвно налягане, гадене, разтрисане, като издишам ми изтръпват краиниците. Много бързо почнах да се изморявам и да се задъхвам, минават ми всякакви мисли. Предписаха ми КСАНАКС и вече трети месец го пия, но грам не помага. Какво може да ми е и към какъв доктор трябва да се обърна?

Благодаря предварително!!
  • Здравко
  • Здравко's Avatar
  • Посетител
11 Май 2010 18:22 #2 от Здравко
Re: Какво може да ми е?
Здравейте,
Кажете на колко години сте? Колко килограма сте? Какво работите, работата свързана ли е с повишен емоционален стрес? Кога ви се появяват тези оплаквания? Болката зависи или не от физическо или психическо натоварване? При какъв лекар сте ходили и има ли изобщо някакво подобрение от ксанакс?
Доколкото оплакванията - те са твърде неспецифични и затова се нуждаете от допълнителен преглед/изследвания при специалист. Аз бих ви препоръчал да посетите кардиолог, за да се изключат сърдечно съдови заболявания.
11 Май 2010 22:45 #3 от Stereohope
Re: Какво може да ми е?- болки, сърцебиене...
На 20 г. съм и съм 88 кг/175 см. В момента съм студент и не работя.Когато си внуша, че може да ми стане лошо започват да се появяват тези оплаквания. От ксанакс-а имах леко подобрение, но вече грам не помага. Кардиолога каза, че нямам проблеми със сърдечно съдовите системи. Ходих и до невролог, който пък ме прати при очен лекар да не се окаже, че вдигам кръвно от някакъв проблем с очите и очния каза, че имам нарушение на очната рефракция и акомодацията.
12 Май 2010 09:31 #4 от Vasilec
Най-вероятно на психическа основа се дължат оплакванията. Ако е така, най-добре се консултирай с психиатър, който ще ти назначи правилното лечение. Друг вариант е когнитивно-поведенческата терапия, а най-добре е комбинирано лечение, но това трябва да го реши лекар и то след преглед.
Какво те посъветва очния?
Успех.

Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.

Sport Medicine

Любознателен студент по медицина 6 курс.
  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
  • Посетител
23 Май 2010 21:52 #5 от Anonymous
причината може да е липсата на калий която предизвиква сърцебиене а от това и високо кръвно и схващане мусколите на крайниците
26 Май 2010 21:42 #6 от Stereohope
Бихте ли ми препорачали някакви определени хранителни продукти съдържащи калий
27 Май 2010 08:34 - 28 Ное 2011 18:00 #7 от Petyr
Разгледай рази статия за калий , може да ти е от полза. Освен това в картофите се съдържа доста калий.

Горд студент по медицина.
Last edit: 28 Ное 2011 18:00 от Petyr.
04 Юни 2010 21:28 #8 от Stereohope
На последък ме боли лявата част на главата и лявото ухо ми шуми и гори. Когато си помисля нещо страшно например, настрахват ми само левия крак и лявата ръка. До сега взимах Ксанакс, но вече ми предписаха Диезепан 5 мл и чувствам бузата си изтрапнала. Когато излизам ме е страх да не ми стане лошо почвам да си меря пулса да си пипам сърцето дори от време на време ме заболява. :( Помотнете!!
  • tsetso
  • tsetso's Avatar
  • Посетител
05 Юни 2010 10:02 #9 от tsetso
Здравей и от мен,
Единственото, което ми идва на ум е да се консултираш с друг специалист психиатър. Предполагам, че диазепама ще ти повлияе добре, но все пак.
Освен това може да пробваш нещо от алтернативната и комплементарната медицина. Не подхождай със съмнение - много от тях имат доказани ползи и то точно при поведенчески разстройства (ако в случая става въпрос за такова). Препоръчвам ти когнитивно поведенческа терапия, медитация, йога и др. Освен, че са хит може да извлечеш големи ползи от тях.
Успех!
19 Юни 2010 22:10 #10 от Stereohope
Всяка сутрин и вечер ми шуми главата, но не и когато работя. На какво може да се дължи?
Създадено с Kunena форум