- Thank you received: 0
Забележка
The forum is in read only mode.
Лечение на Тежко Акне
- An7on4o
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_LESS
COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
18 Юли 2011 20:33 #1
от An7on4o
An7on4o COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED Лечение на Тежко Акне
Здравейте!
Момче съм на 20 години и имам проблем с лицето.Още когато бях на 13-14 започна да ми излиза акне и аз с детския си акъл започнах да дразня акнето и то ставаше все повече и повече докато цялото ми лице не стана в пъпки.Преди 2 години ходих на лекар т.като немога да го търпя вече изписаха ми някакъв мехлем и хапчета,за жалост немога да си спомня какви и немога да проверя т.като не съм във България в момента.Имаше ефект акнето ми понамаля,кожата ми се заглади,но ми останаха доста белези.От година някъде си взимам Разтвор на салицилов спирт с някакъв Антибиотик,който ми помага с акнето до някаква степен.В момента съм в САЩ и когато пристигнах акнето ми изби отново цялото ми лице се обрина и стана в пъпки,почти цялото ми лице е в черни точки и кожата ми се омазнява ужасно много.Купих си почистващ гел за лице на Neutrogena,който ми помага до някаква степен с омазняването.Бихте ли ме посъветвали как да се излекувам-някакви кремове и мазила или хапчета,които мога да закупя от тук и да са ефективни най-вече.
Благодаря Предварително !
Момче съм на 20 години и имам проблем с лицето.Още когато бях на 13-14 започна да ми излиза акне и аз с детския си акъл започнах да дразня акнето и то ставаше все повече и повече докато цялото ми лице не стана в пъпки.Преди 2 години ходих на лекар т.като немога да го търпя вече изписаха ми някакъв мехлем и хапчета,за жалост немога да си спомня какви и немога да проверя т.като не съм във България в момента.Имаше ефект акнето ми понамаля,кожата ми се заглади,но ми останаха доста белези.От година някъде си взимам Разтвор на салицилов спирт с някакъв Антибиотик,който ми помага с акнето до някаква степен.В момента съм в САЩ и когато пристигнах акнето ми изби отново цялото ми лице се обрина и стана в пъпки,почти цялото ми лице е в черни точки и кожата ми се омазнява ужасно много.Купих си почистващ гел за лице на Neutrogena,който ми помага до някаква степен с омазняването.Бихте ли ме посъветвали как да се излекувам-някакви кремове и мазила или хапчета,които мога да закупя от тук и да са ефективни най-вече.
Благодаря Предварително !
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
19 Юли 2011 10:02 #2
от Vasilec
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
Любознателен студент по медицина 6 курс.
Re: Лечение на Тежко Акне
Здравей,
По принцип щом си вземал нещо през устата за акнето, вероятно няма да успееш да си вземеш същото в САЩ, тъй като там се изписва изрично от дерматолог и се дава винаги срещу рецепта. Обичайно медикаменти на избор при тежко акне са ретиноиди и/или тетрациклини през устата.
Виждам, че си се ориентирал добре към медицинска и доста качествена козметика, която за съжаление в БГ е кът. Освен измивния гел на Neutrogena е добре да си вземеш нещо за мазане със салицилова киселина, например това или нещо по-евтино. Би трябвало да има ефект.
Абе трябва да се консултираш с тамошните козметици.
По принцип щом си вземал нещо през устата за акнето, вероятно няма да успееш да си вземеш същото в САЩ, тъй като там се изписва изрично от дерматолог и се дава винаги срещу рецепта. Обичайно медикаменти на избор при тежко акне са ретиноиди и/или тетрациклини през устата.
Виждам, че си се ориентирал добре към медицинска и доста качествена козметика, която за съжаление в БГ е кът. Освен измивния гел на Neutrogena е добре да си вземеш нещо за мазане със салицилова киселина, например това или нещо по-евтино. Би трябвало да има ефект.
Абе трябва да се консултираш с тамошните козметици.
Ако съм Ви бил полезен или съм Ви направил добро впечатление, моля натиснете бутона "Благодаря" под мнението ми.
Sport Medicine
- An7on4o
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
19 Юли 2011 16:25 #3
от An7on4o
не казвам,че искам да взимам отново хапчета и т.н... Питах просто как да се излекувам защото мисля,че тука козметиката е на доста по-добро ниво от България и да ми препоръчате нещо за акнето,черните точки и белезите-просто за да си изчистя лицето... а относно дерматолога ,не мога да отида т.като съм на студентска бригада и нямам здравна осигуровка и докторите ми излизат доста "скъпо удоволствие" ако мога така да се изразя ....
- Vasilec
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
19 Юли 2011 17:06 #4
от Vasilec
Sport Medicine
Да, да това го разбрах, ами аз ти препоръчах нещо на тези симпатяги от неутрогена, ти ако искаш го пробвай.
Sport Medicine
- Ivalina
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Thank you received: 1
19 Юли 2011 17:07 #5
от Ivalina
Ивалина Петкова
[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
А някакви алергии да имаш или да свързваш появата на пъпките с вид храна, навик, бръснене и пр.? Защото може и да не се касае за чисто андрогенно акне.
Ивалина Петкова
[size=150:2mqac0i1]Бях толкова високо, че галех облаците по главите. [/size]
- An7on4o
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
20 Юли 2011 04:18 #6
от An7on4o
нямам алергии,незнам дали е от навик,нямам такива навици барам си лицето,но не толкова често..след като се бръсна винаги ми излизат.. незнам защо..използвам жилет за след бръснене,но все пак няма желания ефект...
- Petyr
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
20 Юли 2011 10:53 #7
от Petyr
Горд студент по медицина.
Да, винаги използвай хубава самобръсначка с подвижна глава, а ако можеш - изобщо не се бръсни. И никога не се вземай на контра, защото често се появяват подкожни косъмчета, които се възпаляват и вторично инфектират и се появяват гнойни пъпки.
Гледай да ограничиш контактите си с лицето. Въпреки че имаш гел, използвай го само 2 пъти дневно или ако чувстваш лицето си изключително мазно. Колкото и да е хубав гелът изсушава, а това води до компенсаторно омазняване и порочния кръг се завърта. И аз съм имал подобни проблеми като бях на бригада, но това са рисковете. Като се прибереш в БГ нещата ще се позакрепят предполагам. Може и да питаш в някой drug store за някакво мазило за акне с антибиотик, ако свободно се продава, но не ти го препоръчвам горещо. По-добре си вземи нещо със салицилова киселина и го мажи около пъпките. Пилензи такива работи - няма как, така че това ти остава.
Успех!
Гледай да ограничиш контактите си с лицето. Въпреки че имаш гел, използвай го само 2 пъти дневно или ако чувстваш лицето си изключително мазно. Колкото и да е хубав гелът изсушава, а това води до компенсаторно омазняване и порочния кръг се завърта. И аз съм имал подобни проблеми като бях на бригада, но това са рисковете. Като се прибереш в БГ нещата ще се позакрепят предполагам. Може и да питаш в някой drug store за някакво мазило за акне с антибиотик, ако свободно се продава, но не ти го препоръчвам горещо. По-добре си вземи нещо със салицилова киселина и го мажи около пъпките. Пилензи такива работи - няма как, така че това ти остава.
Успех!
Горд студент по медицина.
- An7on4o
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- COM_KUNENA_OFFLINE
20 Юли 2011 17:02 #8
от An7on4o
Благодаря.
А да ми препоръчате нещо за черните точки и за белезите,който са ми останали.Кожата ми е зачервена, гладка е и има и белези от старото акне.Може би е важно да се знае,че работя като спасител и лицето ми е изложено на слънце поне по 4-5 часа на ден ..
А да ми препоръчате нещо за черните точки и за белезите,който са ми останали.Кожата ми е зачервена, гладка е и има и белези от старото акне.Може би е важно да се знае,че работя като спасител и лицето ми е изложено на слънце поне по 4-5 часа на ден ..
- Adasha
-
- COM_KUNENA_OFFLINE
15 Окт 2011 16:55 #9
от Adasha
Отговор: Re: Лечение на Тежко Акне
Интересна тема се е заформила, интересувам се в БГ нещо подходящо за сериозно акне, изпробвано и доказано.
- Милен
-
- Посетител
15 Окт 2011 22:53 #10
от Милен
Отговор: Re: Лечение на Тежко Акне
Здравейте и от мен.Аз имах същия проблем с кожата и след около 10 год. ходене по лекари,мъки и т.н. единствения дерматолог който успя да ми даде адеакватно лечение и то без антибиотици и др.тежки лекарства,а става въпрос за комбинация от няколко мехлема за вечрта и някакъв спирт за сутринта се казва др.Чавдар Карабахчиев.За съжаление съм му изгубил тел. и кординати,но ако някой има желание мога през познати да му намеря телефона.Моят номер е 0889 197776,ще се радвам ако успея и да помогна на някой,защото знам,че акнето е ужасно гадно и неприятно.